Vuoden agilitykissan valinta

Kilpailuun osallistuvat automaattisesti kaikki Suomen Agilitykissat -yhdistykseen kuuluvat, kisoissa käyvät kissakot (eli jäsenmaksun suorittaneet kissan omistaja tai haltija, sekä hänen kissansa).

Valinta tapahtuu kilpailumenestyksen perusteella. Parhaiten kisoissa menestyneet kissat palkitaan lähtökohtaisesti kisoista kertyneiden pisteiden perusteella. Mikäli kissoilla on pistelaskussa saman verran pisteitä, ratkaistaan järjestys kissan koko vuoden kisa-aikojen keskiarvon perusteella.


Järjestämiimme kilpailuihin osallistuneille kissoille annetaan pisteitä seuraavasti:

Sija 1 = 10 p

Sija 3 = 6 p

Sija 5 = 4 p

Sija 7 = 2 p

Sija 2 = 8 p

Sija 4 = 5 p

Sija 6 = 3 p

Sija 8 = 1 p


Pisteet lasketaan osallistuneille kissoille niistä kilpailuista, joissa kissan omistaja tai haltija on ollut Suomen Agilitykissat ry:n jäsen kilpailujen aikana, tai on liittynyt jäseneksi kilpailujen yhteydessä. Kilpailuissa kissan ohjaajana voi olla eri henkilö, kuin kissan omistaja/haltija.

Vuoden Agilitykissan valitsee ja palkitsee Suomen Agilitykissat ry. Palkitseminen tapahtuu kilpailuvuotta seuraavan vuoden alussa. Yhdistys palkitsee kaikista luokista kolme parhaiten menestynyttä kissaa.

__________________________________________________________________________________

HUOM! Yhdistys on saanut useita kyselyitä jäsenistöltämme liittyen kissa-agilityn Suomen Mestari (SM)-tittelin käyttöön. Haluamme siksi tuoda julki:

Yhdistys on päättänyt, että muutamien jäsenten käyttämä maininta ”SM/Suomen mestari” Vuoden Agikissasta puhuttaessa lopetetaan. Tämä liite ei ole ollut kaikkien Vuoden Agikissojen kohdalla käytössä vaan vain muutama omistaja on tätä käyttänyt siitä huolimatta, ettei tällaisesta ”tittelistä” Vuoden Agikissan kohdalla yhdistyksen sivuillakaan ole ollut koskaan mainintaa.

Koska yhdistys on tulevaisuuteen suunnitellut oikeita, virallisia kissa-agilityn Suomenmestaruuskilpailuja, todetaan, että Vuoden Agikissoista puhutaan jatkossa (kuten aina on ollut tarkoituskin) Vuoden Agikissoina, ei SM-tittelillä, koska SM-kilpailuja ei lajin kohdalla vielä ole ollut eikä SM-tittelille näin ole tässä kohtaa (tai missään kohtaa aiemmin) ole mitään perusteita.

Kaikki Vuoden Agikissat vuodesta 2004 lähtien ovat siis Vuoden Agikissoja, kuten yhdistyksen sivuilla on alusta asti kerrottueivät kissa-agilityn Suomen mestareita. Suomen Mestaria ei kissa-agilityssa ainakaan vuoteen 2023 mennessä ole olemassa.