Kuvassa ruskeavalkoinen pitkäkarvainen kissa tasapainoilee A-esteen päällä ja katsoo yläviistoon. Agility on laji kissan makuun. Agility on leikkimielinen laji, joka vastaa kissan lajityypillisiin tarpeisiin. Agility vahvistaa kissan ja ihmisen suhdetta.
Sokea kotikissa Miuku hurmasi nopeilla suorituksillaan, yhdistyksemme järjestämissä agilitykilpailuissa Kempeleessä kesällä 2019. Kuva: Päivi Lipponen

Kissa-agility on omistajan ja kissan välistä mukavaa yhdessäoloa. Katsojallekin se on viihdyttävää, ovathan kissat varsinaisia persoonallisuuksia.

Esteiden ylittäminen on leikkimielistä ja piristävää puuhaa, josta molemmat nauttivat. Agility on kissalle mieleinen kanssakäymisen muoto, joka aktivoi sitä sosiaalisesti ja syventää sinun ja kissasi suhdetta.

Sisäkissalle agility on mainio tapa antaa kissalle liikuntaa, samalla hiukan aivojumppaa ja saalisvietin toteutusta. Näin kissa kuluttaa energiaansa tapettien repimisen tai muiden kolttosen sijaan agilityyn. Tosin agilityä ei tarvitse harrastaa pelkästään sisällä, vaan sitä voi harrastaa myös ulkona valjastelun ohessa niin talvella kuin kesällä.

Järjestämme kissoille agilitykilpailuja. Yleensä näyttelyiden yhteydessä pidettävä kilpailu on leikkimielinen tapahtuma, jossa sijoitusta tärkeämpää on, että sekä kissalla että ohjaajalla on hauskaa. Kilpailu käydään pöydälle rakennetulla radalla, jonka esteet kissan tulee suorittaa hyväksytysti.

Kissa-agilityssa käytetään A-, tikas-, rengas-, putki-, hyppy-, keinu- ja alitusesteitä. Kilpailussa esteiden suoritusjärjestys on vapaa, joten kannattaa aloittaa kissalle mieluisimmista esteistä. Houkuttimena käytetään yleensä namia tai lelua, mutta parhaiten koulutetut kissat kulkevat jopa erilaisten vihjeiden, kuten käsimerkkien tai sanojen avulla.

Laji käy kaikille kissoille rotuun, ikään tai kokoon katsomatta.

Tervetuloa mukaan!

Aloita uusi harrastus ja tule mukaan kissa-agilitytoimintaan!

Jäsenenämme pääset kissasi kanssa osallistumaan maksutta järjestämiimme kissa-agilitykilpailuihin. Olette kissakkona myös oikeutettuja kilpailemaan yhdistyksemme myöntämästä Vuoden agikissa -palkinnosta.