Vuoden 2024 hallitus

Puheenjohtaja

Marjo Pihlajaniemi

marjo.pihlajaniemi (at) gmail.com

Sihteeri

Iina Luoma-aho

sihteeri.agilitykissat (at) outlook.com

Varapuheenjohtaja, Kisa- ja harjoitustoimintavastaava

Jenni Yli-Tainio

animal.active (at) outlook.com

Petra Solar, Lotta Ahlfors & Marika Lehtosalo

Rahastonhoitaja & jäsensihteeri

Karoliina Halme

jasensihteeri.agilitykissat (at) outlook.com, rahastonhoito.agikissat (at) outlook.com

Jenni Karjanmaa, Marjo Pihlajaniemi, Kiia Aha & Marika Lehtosalo

some.agilitykissat (at) outlook.com


Keitä me ollaan?

Varauheenjohtaja Jenni Yli-Tainio

Tervehdys täältä Pohjois-Suomesta Oulusta! 

Minä olen Jenni, kissojen käyttäytymiseen erikoistunut ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja AT ja EAT ongelmakäytös.

Toimin työkseni Animal active -nimisessä yrityksessä, joka tarjoaa eläintenkoulutuspalveluja kotikäynnein, luennoin ja kurssein, sekä eläinnäyttelijöiden kouluttamista ja -ohjaamista.

Minulle sydämen asiana on saada olla vaikuttamassa kissojen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja arvostuksen rakentamiseen Suomessa monin eri tavoin. 

Olen ollut Suomen agilitykissojen jäsen jo useamman vuoden ja touhunnut mukana hallituksessa erilaisissa tehtävissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni, sekä 4-vuotiaan tyttäreni lisäksi karvaisia kavereita tällä hetkellä viisi pelastettua maatiaiskissaa. Kissojen kanssa harrastammekin monenmoista kissa-agilitystä kaikennäköiseen temppuiluun, sekä he ovat myös parhaimpia työkavereitani, eli kissanäyttelijöitä.

Meidät voitkin tavata erilaisissa tapahtumissa, sekä luennoilla, joissa olisikin ihan mahtavaa jos tulisit meitä moikkaamaan ja jututtamaan!


Sihteeri Iina Luoma-aho

Olen Iina ja kotoisin Kaarinasta, Turun naapurista. Kotoa löytyy kaksi kissapoikaa Oliver ja Nemo. Itse koen tärkeäksi kissan aktivoimisen ja erilaisten virikkeiden tarjoamisen arjessa. Kotona kissojen kanssa harrastetaan agilitya ja valjasulkoilua. Lomilla kissat reissaavat mukana ja ovatkin ehtineet kiertää Suomea ristiin rastiin. 

Lähdin mukaan Agilitykissojen toimintaan, koska haluan kannustaa myös muita kouluttamaan ja kokeilemaan uutta kissojen kanssa. Toivottavasti saamme innostettua uusia kissaihmisiä mukaan toimintaan.  

Puheenjohtaja, some- ja verkkosivuvastaava Marjo Pihlajaniemi

Olen hallituksen puheenjohtaja enkä pysty ohittamaan kissaa lepertelemättä. Vastaan jäsenhankinnasta ja olen mukana sometiimissä, sillä sieltä verkosta minäkin aikoinani tämän harrastuksen löysin. Minulla on kaksi nuorta abessinialaista, joilla riittää uteliaisuutta ja halua oppia uusia juttua. Kissa-agilityssä olemme vasta aloittelijoita, mutta tarkoitus on katsoa, mihin asti Ruffen ja Bassen kiinnostus riittää. 


Rahastonhoitaja, jäsensihteeri Karoliina Halme (kuvassa myös Saku-kissa)

Hei!

Olen Karoliina, asustelen Turussa 2021 syntyneiden kissasisarusten Speedyn ja Sakun kanssa. Kissa-agilityyn törmäsin netissä etsiessäni nuorisolle uusia harrastuksia ja koska yhdistyksen jatko oli vaakalaudalla järjestöaktiivien vähyyden vuoksi, harrastukseen tulikin heittäydyttyä heti täysillä. Toimin vuonna 2023 yhdistyksen jäsensihteerinä ja rahastonhoitajana. 

Mielestäni SAGIK ry on loistava kanava tarjota kissanomistajille tai kissan hankkimista harkitseville tietoa lemmikkien tarpeista ja hyvinvoinnista. Agilityharjoittelu tarjoaa hienon mahdollisuuden syventää kommunikaatiota lemmikin kanssa, ja järjestötoiminta muitten kissojen aktivoinnista kiinnostuneitten kanssa on ihan hauskaa puuhaa ihmisillekin.


Some- ja verkkosivuvastaava Jenni Karjanmaa

Hei, olen Jenni Oulusta ja toimin Suomen agilitykissojen hallituksen some-, verkkosivu- ja verkkolehtivastaavana. Hallituksen toimintaan tulin mukaan vuoden 2023 alussa ja paljon uutta ja opittavaa tulee varmasti vastaan.

Meillä on kotona pian parin vuoden ikäinen siperiankissa Morris (ylempänä kuvassakin), jonka johdosta olen yhä enemmän kiinnostunut kissojen aktivoinnista ja hyvinvoinnista ja halusin siksikin lähteä mukaan Suomen agilitykissojen toimintaan. Kissat ovat nokkelia oppimaan erilaisia temppuja ja taitoja ja toivon, että yhä useampi kissan omistaja innostuisi erilaisista kissojen aktivointimahdollisuuksista, minkä puolesta teemme Suomen agilitykissojen hallituksessakin töitä! 


Sometiimin jäsen Petra Solar

Petra täällä moi! Olen Kuopiosta kotoisin, mutta monen mutkan kautta asettunut Turkuun asumaan. Minulla on kaksi itämaista kissaa Patu ja Lassi, yksi maatiaiskissa Sapatti sekä valkoinenpaimenkoira Penni. Sapatin kanssa innostuin kymmenen vuotta sitten kokeilemaan tempputreeniä ja sitä kautta kiinnostuin kissan aktivoinnista yhä enemmän. Etsiessäni tietoa temppujen opettamisesta kissoille löysin tieni myös Suomen Agilitykissojen jäseneksi. Temppuilun lisäksi olemme Patu-kissani kanssa mukana Suomen Karvakaverit ry:n toiminnassa ja viemme iloa esimerkiksi palvelutalojen asukkaille.

Oma laumani on tottunut myös vaihtuviin kissavieraisiin, sillä toimin sijaiskotina löytökissoille Kissankulma ry:ssä. Haluan ehdottomasti olla mukana nostamassa kissanarvoa toimimalla sekä eläinsuojelun kentällä että kissan aktiivisen elämän puolesta. Sen vuoksi lähdin innolla mukaan Suomen Agilitykissojen hallitukseen vuodelle 2023.


Hallituksen varajäsen Kati Helanti

Hei, Olen Kati ja asun Keravalla. Kissoja minulla on ollut lähes aina ja tällä hetkellä meillä asuu kaksi 7-vuotiasta eurooppalaiskissapoikaa. Olen kiinnostunut kissojen hyvinvoinnista sekä aktivoinnista. Erityisesti erilaisten temppujen treenaaminen on hauskaa ja hyödyllistä ajanvietettä kissojen kanssa. Kun pääsin kokeilemaan kissa-agilitya kissanäyttelyiden yhteydessä, siitä heräsi kiinnostus lajia ja yhdistystä kohtaan.
SAGIKin toiminnassa arvostan erityisesti sitä, että tuodaan esille useita mahdollisuuksia aktiiviseen tekemiseen kissan kanssa, joka on mielekästä sekä omistajalle että kissalle.

Hallituksen varajäsen Kiia Aha

Hei, olen Kiia Heinolasta. Olen suht uusi jäsen, mutta koska toimintaan pääsee aina parhaiten mukaan hyppäämällä syvimpään mahdolliseen päätyyn, niin tänä vuonna minulla on kunnia toimia SAGIKin hallituksenvarajäsenenä.

Meidän taloudesta löytyy neljä kissaa, varttuneemmalta osastolta löytyvät löytöeläintalolta adoptoidut maatiaiskissat Luna ja Mungo ja juonioriosastolta Siperiankissa Bellatrix ja Neva Masquerade -rotuinen Boris. Aiemmin on jo harjoiteltu pienimuotoisesti erilaisia pieniä juttuja sekä aktivointia, mutta etenkin Bellatrixin ja Boriksen rotutyypillinen energisyys on saanut kiinnostumaan yhä enemmän kissojen aktivoinnista ja kouluttamisesta. Olemme kissa-agilityssä aivan ensimmäisillä senttimetreillä, mutta SAGIK tarjoaa loistavat puitteet kehittää omaa osaamista ja sitä kautta vaikuttaa kissojen hyvinvointiin. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin löytäisi tämän loistavan harrastuksen pariin.