Pääsemme vihdoin aloittamaan kisatoiminnan lisäksi harjoittelutoiminnan! Ensimmäisinä paikkakuntina toiminta alkaa Oulussa, Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Jokaiselle alueelle on valittu vastuuhenkilö, joka etsii toimintaan sopivat tilat ja kouluttajan sekä sopii hinnoittelusta ja käytännön järjestelyistä. Tarkoitus on järjestää säännöllisesti harjoitusvuoroja ja kisat kerran tai kahdesti vuodessa.

Harjoitusvuorot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautujan täytyy olla yhdistyksen jäsen. Vapaista ajoista ilmoitetaan tätä varten luotavassa WhatsApp-ryhmässä sekä sosiaalisessa mediassa. Ilmoittautuminen on voimassa, kun henkilö on maksanut osallistumismaksun.

Tässä vaiheessa sinulla on jo mahdollisuus ilmoittaa kiinnostuksesi ja liittyä WhatsApp-ryhmään, jossa alueen harjoituksista kerrotaan. Harjoitukset alkavat todennäköisesti helmikuussa. Jos harjoittelu kiinnostaa, laita nimesi ja puhelinnumerosi alla olevalle henkilölle (poista välit ja korvaa (at) @-merkillä!).

· OULUN SEUTU: Jenni Yli-Tainio animal.active (at) outlook.com

· TURUN SEUTU: Karoliina Halme jasensihteeri.agilitykissat (at) outlook.com

· PÄÄKAUPUNKISEUTU: Marika Lehtosalo marika.lehtosalo (at) hotmail.com

Kissa-agilityn säännöissä uutena alokasluokka

Jo viime vuoden puolella hallitus päivitti kissa-agilityn säännöt. Mukaan tuli alokasluokka. Se on tarkoitettu ensikertalaisille, eli kissoille, jotka kokeilevat lajia tai kisaamista ensikertaa ja kissoille, jotka ovat harjoitelleet tai kisanneet agilityssä vasta vähän aikaa.

Alokasluokassa esteitä ei tarvitse suorittaa pöydälle sijoitetussa järjestyksessä ja jos kissa jännittää jotain tiettyä estettä, niin kissan voi päästää ohi ja antaa suorittaa ne esteet, jotka siltä sujuu mukavammin. Tämän jälkeen kissan kanssa voi palata suorittamattomalle esteelle nostamalla kissa nopeasti esteen eteen. Kelloa ei pysäytetä siirron ajaksi.