Agility

Topeng News Flash of Noxx "Victor"

Topeng News Flash of Noxx ”Victor”

Kissa-agility on omistajan ja kissan mukavaa yhdessäoloa. Katsojallekin se on viihdyttävää, ovathan kissat varsinaisia persoonallisuuksia.

Esteiden ylittäminen on leikkimielistä ja piristävää puuhaa, josta molemmat nauttivat. Agility on kissalle mieleinen kanssakäymisen muoto, joka aktivoi sitä sosiaalisesti ja syventää sinun ja kissasi suhdetta.

Sisäkissalle agility on mainio tapa antaa kissalle liikuntaa, samalla hiukan aivojumppaa ja saalisvietin toteutusta. Näin kissa kuluttaa energiaansa tapettien repimisen tai muiden kolttosen sijaan agilityyn. Tosin agilityä ei tarvitse harrastaa pelkästään sisällä, vaan sitä voi harrastaa myös ulkona valjastelun ohessa niin talvella kuin kesällä.

Yhdistyksemme järjestää kissoille agility-kilpailuja. Yleensä näyttelyiden yhteydessä pidettävä kilpailu on leikkimielinen tapahtuma, jossa sijoitusta tärkeämpää on, että sekä kissalla että ohjaajalla on hauskaa. Kilpailu käydään pöydälle rakennetulla radalla, jonka esteet kissan tulee suorittaa hyväksytysti.

Kissa-agilityssa käytetään A-, tikas-, rengas-, putki-, hyppy-, keinu- ja alitusesteitä. Kilpailussa esteiden suoritusjärjestys on vapaa, joten kannattaa aloittaa kissalle mieluisimmista esteistä. Houkuttimena käytetään yleensä namia tai lelua, mutta parhaiten koulutetut kissat kulkevat jopa käskyjen avulla.

Laji käy kaikille kissoille rotuun, ikään tai kokoon katsomatta.

 

Topeng News Flash of Noxx "Victor"

Topeng News Flash of Noxx ”Victor”